Restricțiile de deplasare

Circulația permisă inclusiv pe timpul nopții
Circulația persoanelor este permisă la orice oră, fără restricții.

Program magazine

Magazinele au program normal
Operatorii economici își pot desfășura activitatea până la ora 24.

        Sport

Activitate fizică permisă și în spații închise!
Este permisă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness, cu obligația de a respecta normele de prevenire stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Timp liber

Se reia activitatea desfășurată în spații închise a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

Este permisă activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Este permisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Activități în grup

Circulația în grupuri pietonale: maxim 6 persoane (care nu sunt din aceeași familie)
Activități în aer liber: maxim 10 persoane (care nu locuiesc împreună)

 

 Masca obligatorie în toate spațiile publice

Purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în spațiile închise, dar și în anumite spații deschise: în stațiile pentru transportul în comun, piețe, târguri și zonele în care sunt desfășurate mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte, sau alte tipuri de întruniri, pe perioada desfășurării acestora, precum și alte zone cu potențial de aglomerare.
Masca trebuie purtată astfel încât să acopere nasul și gura.
Ca excepție, în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane este permisă înlăturarea măștii pentru activități sportive individuale sau, pentru perioade scurte de timp, în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor.

 

 


 

Declarație pe propria răspundere pe timp de ziAdeverință angajator pe timp de ziDeclarație pe propria răspundere pe timp de noapteAdeverință angajator pe timp de noapte