Sâmbătă, 26 martie 2022, va avea loc a XII-a ediție națională a Marșului pentru viață. Tema marșului din acest an pe care se vor dezvolta numeroase activități din Luna pentru viață (1-31 martie 2022) este „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”.

Prin ediția de anul acesta ne-am propus că toți cei care vor vedea, vor interacționa și vor participa la marș să înțeleagă mult mai bine atât mesajul lui cât și scopul acțiunilor pro-viață și anume: conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii. Vorbim, practic, despre egalitatea de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și a copiilor nenăscuți ai acestora.

Tema „Marșului pentru viață” din acest an este o invitație la a fi sinceri cu noi înșine și la a ne întreba: Cât ne pasă de femeile în criză de sarcină și cât le ajutăm concret, într-o societate în care egalitatea și echitatea sunt idealuri publice? Mai mult, să facem un exercițiu de imaginație și să ne gândim cum ar fi fost dacă propria noastră viață era supusă alegerii de a ne naște?

Suntem conștienți că perseverența, statornicia și implicarea constantă sunt vitale pentru oricine vrea să contribuie la construirea unei lumi pentru viață, de aceea vom continua și în 2022 să facem ceea ce iubim: să sprijinim femeile în criză de sarcină și pe copiii lor, să promovăm bucuria vieții, să informăm și să contribuim la schimbarea inimilor celor din jurul nostru.

Avem speranța că aceste demersuri vor contribui la dezvoltarea unei culturi care să prețuiască darul vieții, spre folosul copiilor, mamelor, familiilor și al întregului popor.

Materiale informative: