PROIECTE REALIZATE

Introducere retele de apa potabila si gaze, modernizare infrastructura

In perioada 2004-2005 s-au introdus reteaua de apa potabila, in localitate, lucrare realizata de catre CJ Ilfov. Aceasta retea a fost predata primariei Stefanestii de Jos in data de 28.08.2008, fiind administrata la nivel local de la acea data. Investitia cuprinde reteaua de apa potabila, o statie de tratare a apei, o statie de clorinare si 4 puturi de mare adancime.
Reteaua de gaze, realizata in colaborare de SNTGN Transgaz Medias si GDF Suez, a fost data in folosinta in toamna anului 2008, fiind in stadiu de extindere pe toate strazile din comuna.
De asemenea, incepand cu anul 2004 s-a efectuat pietruirea/asfaltarea majoritatii strazilor din comuna, ca si extinderea retelei electrice. S-a introdus reteaua de cablu si fibra optica.Parcuri

In anul 2008 a fost dat in folosinta parcul localitatii, situat pe malul lacului Pasarea. Parcul a fost realizat in colaborare cu Ministerul Mediului, in cadrul programului "Cresterea calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati", finantat de Uniunea Europeana.

Unitati scolare

In perioada 2003-2008, cu sprijinul Consiliului Judetean Ilfov, s-a realizat reabilitarea localurilor in care functioneaza unitatile de invatamant din comuna. Localurile au fost renovate, iar in soseaua Stefanesti nr. 130 fosta scoala a fost demolata, fiind construit un sediu nou si modern, adaptat standardelor europene in domeniu.

Amenajare centre cultural-sportive

In localitate a fost modernizat vechiul stadion, fiind complet reabilitate vestiarele, introdusa instalatia de nocturna, gazon artificial. De asemenea, in satul Stefanestii de Sus a fost construit un teren sintetic pentru activitati sportive (fotbal, baschet, etc...), cu gazon artificial si instalatie de nocturna.Reabilitare sistem subtraversare Balta Pasarea, Soseaua Stefanesti

In anul 2005, ca urmare a precipitatiilor abundente, sistemul de conducte care asigura traversarea apelor baltii Pasarea pe sub Soseaua Stefanesti a cedat, apele inundand soseaua. Ca urmare, primaria Stefanestii de Jos, impreuna cu Consiliul Judetean Ilfov, au realizat lucrari de modernizare, largire si consolidare a sistemului de evacuare, pentru evitarea unor situatii similare in viitor.

 

Reproducerea integrala sau partiala a continutului site-ului Primariei Stefanestii de Jos se va face doar cu acordul Primariei sau cu mentionarea sursei.
Copyright ©2010-2016 Primaria Stefanestii de Jos - Ilfov

-CALENDAR-

 

-CURS VALUTAR-

 

-VREMEA-